فروغ فرخزاد از تاثیرگذارترین شاعران معاصر ایران بود. او در مدت زمان کوتاه عمر خود اشعار زیادی سرود که روند تحول زبان و سبک را میتوان به خوبی در اشعار او دید. فروغ ابتدا با سرودن چهارپاره شناخته شد اما به تدریج به شعر نوی فارسی گرایش پیدا کرد و آثار موفقی در این سبک ارائه داد. اشعار او علاوه بر شور عشق و زنانگی، بیانگر دغدغههای اجتماعی نیز هست:
«کسی میآید
کسی دیگر
کسی بهتر
کسی که مثل هیچ کس نیست…
کسی که در دلش با ماست
کسی که آمدنش را
نمیشود گرفت و دستبند زد و به زندان انداخت»
اشعار فروغ فرخزاد بستر گستردهای برای پژوهش اندیشمندان است، زیرا در مرحله اول اشعاری منسجم و غنی در موضوعات گوناگون سروده است و همچنین در دوره پر چالش گذار از شعر کلاسیک به شعر نوی فارسی زندگی کرده و شعر سروده است. به همین دلیل است که چهارمین جلد از مجموعهی «شعر زمان ما» به بررسی اشعار این شاعر اختصاص یافته است. در مجموعه «شعر زمان ما ۴: فروغ فرخزاد» که به قلم محمد حقوقی نگاشته شده است، چگونگى سرايش، زبانِ وسيله و زبانِ شعر، محتوا، «ديد» و جهانبينى، تأثيرپذيرى، تأثيرگذارى، ساختمان خاص و فضاى ويژه و بهطور كلى ضعفها و قدرتهاى شعر فروغ فرخزاد بررسی میشود.
زندهیاد محمد حقوقی، پژوهشگر ادبی، در زمان حیات خود به تحلیل علمی و نقد اشعار نيما یوشیج، اخوان ثالث، احمد شاملو، سهراب سپهرى و فروغ فرخزاد پرداخت و حاصل آن را در مجموعه «شعر زمان ما» منتشر کرد. فیض شریفی پس از درگذشت محمد حقوقی، راه ایشان را پی گرفت و با همان روش و ديد علمى و مدرن به واكاوى و جستجوى برگهاى ادبيات معاصر پرداخت و ضمن تحليل و نقد اشعار شاعران مطرح معاصر پرداخت.
اکنون، مجموعه شعر زمان ما به تحلیل آثار شاعران زیادی پرداخته است و علاوه بر پژوهش، منتخبی از سرودههاى اثرگذار این شاعران را نيز عرضه كرده است. این مجموعه ارزشمند رانشر نگاهچاپ و منتشر کرده است. برای تهیه این اثر میتوانید بهویترین آنلاین نبض هنرمراجعه کنید.
سفارش کتاب: شعر زمان ما (4): فروغ فرخزاد