«این شعرها که بوی سکوت میدهند
از غیبت لبهای توست
کلمات
مثل زنجرههای خشکیدهی تابستانی
از معنا خالی شدند
و در انتظار مورچههایند
توشه بار زمستانیشان را
در حفرهی تاریک خالی کنند
-اندوهی که سرازیر میشود
در سینهی خاموش من-»
شعری که خواندید از مجموعه اشعار شمس لنگرودی انتخاب شده است. شمس لنگرودی شاعر معاصر سپیدسراست که اشعاری بس دلنشین دارد. پانزدهمین جلد از مجموعهی «شعر زمان ما» به بررسی اشعار این شاعر اختصاص یافته است. در این کتاب زمينههاى سياسيـاجتماعى و ادبى اشعار شمس لنگرودی، وزن و موسيقى در شعرهاى او شامل اوزان عروضى سنتی، اوزان نيمايى، نيماييـسپيد و شعر سپيد شاملويى بررسی میشود. نویسنده همچنین هنجارشكنىهاى معنايى ايماژ و آرايههاى ادبى، تلميح، طنز، بافت و ساخت و شكل را در نمايهى بيرونى و نمايهى درونى اشعار شمس لنگرودی بررسی کرده است. در انتهای این کتاب چند شعر محبوب شمس لنگرودی از جمله شعرِ خاكستر و بانو و قصيدهى لبخند چاك چاك یه صورت دقیقتر تحلیل شدهاند.
زندهیاد محمد حقوقی، پژوهشگر ادبی، در زمان حیات خود به تحلیل علمی و نقد اشعار نيما یوشیج، اخوان ثالث، احمد شاملو، سهراب سپهرى و فروغ فرخزاد پرداخت و حاصل آن را در مجموعه «شعر زمان ما» منتشر کرد. باعث تاسف بود اگر با پایان عمر ایشان، مسیر علمی و غنی پژوهش ایشان درباره ادبیات معاصر به پایان میرسید. لذا فیض شریفی این مسئولیت را بر عهده گرفت و با همان روش و ديد علمى و مدرن به واكاوى و جستجوى برگهاى ادبيات معاصر پرداخت و ضمن تحليل و نقد اشعار شاعران مطرح معاصر پرداخت.
اکنون، مجموعه شعر زمان ما به تحلیل آثار شاعران زیادی پرداخته است و علاوه بر پژوهش، منتخبی از سرودههاى اثرگذار این شاعران را نيز عرضه كرده است. پانزدهمین جلد از مجموعه آثار «شعر زمان ما» به شعر شمس لنگرودی پرداخته است و همانطور که گفته شد به قلم فیض شریفی تدوین شده است. این مجموعه ارزشمند را نشر نگاه چاپ و منتشر کرده است. برای تهیه این اثر میتوانید به ویترین آنلاین نبض هنر مراجعه کنید.
سفارش کتاب: شعر زمان ما (۱۵) شمس لنگرودی