مرا هزار امید است و هر هزار تویی
شروع شادی و پایان انتظار تویی
بهارها که ز عمرم گذشت و بیتو گذشت
چه بود غیر خزانها اگر بهار تویی
دلم ز هر چه به غیر از تو بود خالی ماند
در این سرا تو بمان ای که ماندگار تویی
شهاب زودگذر لحظههای بوالهوسی است
ستارهای که بخندد به شام تار تویی
جهانیان همه گر تشنگان خون مناند
چه باک زان همه دشمن چو دوستدار تویی
دلم صراحی لبریز آرزومندی است
مرا هزار امید است و هر هزار تویی
.
غزلی که خواندید سرودهی زندهیاد سیمین بهبهانی است. سیمین بهبهانی از تاثیرگذارترین شاعران معاصر و از بنیانگزاران کانون نویسندگان ایران بود. سیمین را به دلیل سرودن غزلهای ماهرانه در وزنهای بیسابقه، «نیمای غزل» مینامند. تاثیر سرودههای سیمین بهبهانی بر غزل معاصر همچنان مشهود است و همچنان موضوع بسیاری از پژوهشهای ادبی امروز است. شاید به همین دلیل است که فیض شریفی در اولین قدم مسیر تدوین مجموعهی «شعر زمان ما» به اشعار سیمین بهبهانی پرداخته است.
زندهیاد محمد حقوقی، پژوهشگر ادبی، در زمان حیات خود به تحلیل علمی و نقد اشعار نيما یوشیج، اخوان ثالث، احمد شاملو، سهراب سپهرى و فروغ فرخزاد پرداخت و حاصل آن را در مجموعه «شعر زمان ما» منتشر کرد. باعث تاسف بود اگر با پایان عمر ایشان، مسیر علمی و غنی پژوهش ایشان درباره ادبیات معاصر به پایان میرسید. لذا فیض شریفی این مسئولیت را بر عهده گرفت و با همان روش و ديد علمى و مدرن به واكاوى و جستجوى برگهاى ادبيات معاصر پرداخت و ضمن تحليل و نقد اشعار شاعران مطرح معاصر پرداخت.
اکنون، مجموعه شعر زمان ما به تحلیل آثار شاعران زیادی پرداخته است و علاوه بر پژوهش، منتخبی از سرودههاى اثرگذار این شاعران را نيز عرضه كرده است. ششمین جلد از مجموعه آثار «شعر زمان ما» به شعر سیمین بهبهانی پرداخته است و همانطور که گفته شد به قلم فیض شریفی تدوین شده است. این مجموعه ارزشمند را نشر نگاه چاپ و منتشر کرده است. برای تهیه این اثر میتوانید به ویترین آنلاین نبض هنر مراجعه کنید.
سفارش کتاب: شعر زمان ما (۶) سیمین بهبهانی