«در انتظار گودو» نمایشنامهای از ساموئل بکت است که هم از نظر حرفهای و هم از نظر محتوایی شگفتیآفرین است. «در انتظار گودو» با این که اولین نمایشنامهی حرفهای ساموئل بکت است، از مهمترین و تاثیرگذارترین نمایشنامههای قرن بیستم محسوب میشود که از زمان اولین اجرا در سال ۱۹۵۳ تا کنون همچنان در سراسر جهان به نمایش گذاشته و هر بار با استقبال فراوانی نیز روبرو میشود.
در سطح محتوا، داستان این نمایشنامه سرشار از نمادها و معانی عمیق است. به طور خلاصه میتوان گفت که این داستان به تلاش بشر برای یافتن معنا در زندگی اشاره دارد و در فضای رویاپردازانه و احتمالا ذهنی دو مرد بیخانمان جریان دارد که از رنج معناباختگی، ملتمسانه به دستاویزی متزلزل چنگ میزند: نجاتدهندهای به نام گودو.
گفتگوی میان این دو مرد به درک عمق این رنج راه میبرد. به درک فضایی سرشار از ترس و اضطراب وجودی که انتظار ظهور ناجی مرهمی برای تحمل آن است. اما این انتظار تا چه اندازه کار ساز است؟
به نظر میرسد دلیل موفقیت «در انتظار گودو» مهارت بکت در به تصویر کشیدن «انتظار» باشد: انسانی معلق و امیدوار. امیدی که مدام ناامید میشود اما جرات پایان آن از انسان گرفته شده است. انسانی رنجور که با تعلقات اندک همچنان امیدوار است. چنگ زدن مداوم به امید، به منجی، به بهبود در کنار رنج مداوم.
نمایشنامه «در انتظار گودو» بارها به فارسی ترجمه شده و مورد توجه قرار گرفته است. یکی از بهترین ترجمههای این اثر توسط اصغر رستگار انجام شده و این نسخه را نشر نگاه چاپ و منتشر کرده است. برای تهیه این نسخه از اثر میتوانید به ویترین آنلاین نبض هنر مراجعه کنید.
همچنین آبان ماه امسال عمارت هما میزبان نمایش این اثر به کارگردانی امیرحسین جوانی و تهیهکنندگی سجاد افشاریان است. برای تهیه بلیط این نمایش به سایت ایران کنسرت مراجعه کنید.
سفارش کتاب: در انتظار گودو