«محمود کیانوش» محقق، نویسنده و شاعر معاصر ایرانی است که شمار آثار او به بیش از 80 اثر میرسد. از حیطه فعالیتهای او در نویسندگی میتوان به داستانهای کوتاه، شعر، ترجمه و همچنین روزنامهنگاری اشاره کرد.
از جمله آثار او میتوانیم به مجموعه اشعار «شبستان»، «ساده و غمناک»، «کجاست آن صدا» و... اشاره کنیم. رمانهایی مثل «مرد گرفتار»، «برف و خون»، «در آفاق نفس»، «غواص و ماهی» و داستان های کوتاه «غصهای و قصهای»، «آینههای سیاه» و... نیز در میان آثار بیشمار او میگنجند.
کتاب «کتابِ دوستی» اثر دیگری از این نویسنده و شاعر گرانقدر است که انتشار آن به سال 1367 بازمیگردد. شعرهای این مجموعه در سالهای 1346 تا 1367 سروده شدهاند و تعداد انگشتشماری از این اشعار نیز به گذشتههای دورتر در سال 1988 بازمیگردد که این اشعار نخستین بار در لندن منتشر شدهاند.
کیانوش در این مجموعه همچون دیگر آثارش، اشعاری سروده که گویی تکهای از آب و خاک و جغرافیای ایرانزمیناند. خواننده در هر سرزمینی که آنها را بخواند، میتواند به زیبایی با آن ارتباط برقرار کند؛ چرا که قلم زیبا و شیوای شاعر این فرصت را در اختیار خواننده مینهد تا همچون مسافری، به یک سرزمین آشنا سفر کند و با محیط و فرهنگ و آداب و رسوم و سنتهای آن آشنا شود.
همچنین این اثر شامل مقدمهای مفصل از نویسنده است که در آن به بررسی شعر فارسی از دوران صفویه تا عصر معاصر پرداخته است.
اگر علاقهمند به اشعار فارسی از شاعران معاصر هستید، این اثر را به شما پیشنهاد میکنیم.
گفتنی است «کتاب دوستی» به همت نشر نو وارد بازار کتاب شده است و میتوانید برای تهیه آن، به ویترین آنلاین نبض هنر مراجعه نمایید.
شعری از این مجموعه را با هم مطالعه میکنیم:
شب بود و شب، خاموشی و وسواس و وسواس،
من در میان سایهها، تنها،
وردی کهن را زیر لب تکرار میکردم.
چشمان من گویی جدا از من،
با قیر شب در آتش حیرت،
آهسته میشد آب،
من همچنان در دیدن نادیدنی اصرار میکردم.
گاهی چون کوهی میشدم، سنگین و گاهی
ناچیزتر، خیلی سبکتر
از پر کاهی
احساس میکردم که انبوهی غبارم
در چنگ بادی میروم، بادی پریشان،
افشانده در تالار نابینایی شب
بیزحمت گامی سپهر بیکران را میسپارم.
اما دمی دیگر
ناگه به زندان درونم باز میگشتم
پر میشدم از وحشت اعصار اندیشه
با گردش تاریخ خود آغاز میگشتم...
لینک خرید کتاب: کتاب دوستی