«راههای ابریشم» در حکایت حریرگون پیچان خود خوانندگان اقلیمهای گوناگون از تاریخ و جغرافیا، سیاست و تجارت، هنر و ادب را از خواندن خرسند میسازد و بصیرتی نو پیشکش میکند تا در پرتو آن بتوان وقایع جهان را دقیقتر واکاوی و بازتأویل کرد.
آنچه در «راههای ابریشم» انتظار شما را میکشد:
کتاب «راههای ابریشم» از ۲۷ فصل تشکیل شده است.
این ۲۷ فصل عبارتند از:
«پیشگفت»، «باب اول: پیدایش راه ابریشم»، «باب دوم: راه ادیان»، «باب سوم: راه مشرق ترسا»، «باب چهارم: راه خیزش»، «باب پنجم: راه همسازی»، «باب ششم: راه پوست خز»، «باب هفتم: راه بردگان»، «باب هشتم: راه بهشت»، «باب نهم: راه دوزخ»، «باب دهم: راه مرگ و ویرانی»، «باب یازدهم: راه طلا»، «باب دوازدهم: راه نقره»، «باب سیزدهم: راه شمال اروپا»، «باب چهاردهم: راه امپراتوری»، «باب پانزدهم: راه بحران»، «باب شانزدهم: راه جنگ»، «باب هفدهم: راه طلای سیاه»، «باب هجدهم: راه آشتی»، «باب نوزدهم: راه گندم»، «باب بیستم: راه تبارکشی»، «باب بیستویکم: راه جنگ سرد»، «باب بیستودوم: راه ابریشم آمریکایی»، «باب بیستوسوم: راه رقابت ابرقدرتها»، «باب بیستوچهارم: راه فاجعه»، «باب بیستوپنجم: راه سوگ» و «تهگفت: راه ابریشم نو»
«راههای ابریشم» در آینهِی رسانهها:
دیلی تلگراف کتاب «راههای ابریشم» را کتاب تاریخ سال ۲۰۱۵ نامیده است.
ساندی تایمز نیز آن را در شمار آثار غیرداستانی خود قرار داده که البته جزو آثار پرفروش این سالها بوده است. تایمز همچنین نوشته است که این کتاب «در زمرهی ده اثری است که نگاه ما را به
هان تغییر میدهد.»
ساندی تایمز همچنین آن را در بین کتابهای دههی ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۰ قرار داده است.
در دسامبر ۲۰۱۸، این اثر در فهرست ۲۵ کتاب تأثیرگذار ترجمهشده به چینی در کنار «صد سال تنهایی»، «غرور و تعصب»، «ناطور دشت» و «گستبی بزرگ» قرار گرفت.
سخن مترجم:
پیتر فرنکوپن نگاهی نئو ـ اُرینتالیست یا نومستشرقانه به پدیدهی راههای ابریشم داشته است. همانگونه که خود او از تجربهی کودکیاش در مدرسه از درس جغرافیا میگوید، گویی که نقشهها بیشتر از آنکه اطلسی برای راهنمایی باشند نقشههایی (با معنی دیگر آن یعنی طرحهایی پلید) برای گمراهی بودهاند.
مطالعهی این کتاب و چنین کتابهایی، چیستی و چرایی سازوکار پیدا و پنهان رقابت و رفاقت قدرتها و اسلوبهای ستمکاری و ستمپذیری در طول تاریخ را نمایان میسازد. اهمیت گرانیگاه منابع ثروتساز جهان همچون خاورمیانه را که همیشه محل نظربازی ابرقدرتها بوده گوشزد میکند و ما را در خنیای آونگ ناز خاور و نیاز باختر که بذر ادویه تا بذر ترور را در کشتزار سرنوشت مردمان است، سهیم میکند، و دین را به مدد تجارت در شاهراه لولههای نفت به یمن فناوری ترابری از خاکراهها و آبراهها به این سو و آن سو میبرد. باری، تردید در نیت جهانخواران به ما میگوید که گویی شرق داربست غرب شد تا شگفتا بر خودش آوار شود.
دربارهی نویسنده:
پیتر فرنکوپن از پدر یوگسلاوتبار کروات و مادر سوییسی که حقوقدان و استاد حقوق بینالملل بود به دنیا آمد. او دکترای خود را در رشتهی تاریخ بیزانس از جیزز کالج کمبریج گرفت. او اکنون استاد تاریخ جهان در دانشگاه آکسفورد و پژوهشگر ارشد کالج ووستر و مدیر بنیاد استاوروس نیارکس است. وی همچنین مدیر برنامهی مطالعات جادههای ابریشم در کینگز کالج کمبریج است. او در حوزهی تاریخ مدیترانه، روسیه، خاورمیانه، ایرانزمین و ایران امروز، آسیای میانه، چین و فراسوی آن پژوهش میکند. فرنکوپن با لقب «ستارهی راک تاریخ» شناخته میشود. نام فرنکوپن از سوی مجلهی پراسپکت در فهرست پنجاه متفکر برتر جهان قرار گرفته است. روزنامهی تایمز او را «ستارهی ادبی» خوانده است.
«راههای ابریشم» یکی از مهمترین کتابهای این نویسنده محسوب میشود.
فرنکوپن در سال ۲۰۱۹ موفق به کسب جایزهی کالیوپ از مرکز مهاجرت آلمان شد. این جایزه مهمترین در حوزهی علوم انسانی در آن کشور است. پیتر بههمراه همسرش جسیکا تینسبری از ۲۰۰۲ به هتلداری و بوتیکداری نیز مشغول است. او حتی بازیکن تیم ملی کریکت کرواسی و رئیس فدراسیون کریکت کرواسی نیز بوده است. او با همسر و چهار فرزندش در آکسفورد زندگی میکند.
لینک خرید کتاب راه های ابریشم از سایت نبض هنر