«دایره مینا» اثر جمال امید
«دایره مینا» اثر جمال امید
منتشر شده در ۱۴۰۳/۸/۲۶

شاخه هنرهای نمایشی همواره حاشیه‌های بسیاری داشته و کنجکاوی بسیاری از علاقمندان را برانگیخته است. در واقع این هنر مخاطبان و علاقمندان بیشتری نسب به سایر هنرها دارد و طبیعتا افراد بیشتری دوست دارند درباره پشت پرده آن بدانند. 

جمال امید در کتاب «دایره مینا» به این کنجکاوی پاسخ داده و نکته‌ها، حاشیه‌ها، خاطره‌ها، دانستنی‌ها و پشت‌صحنه‌های فیلم‌های تاریخ سینمای ایران را گردآوری کرده است. به گفته‌ی مولف، این کتاب شامل نکته‌هایی است که نه جایی در فرهنگ داشتند و نه امکان پرداختنشان در تاریخ سینما وجود داشت. 

در کتاب «دایره مینا»، هشت‌دهه از سینمای ایران بررسی شده است. در واقع خواننده‌ی این کتاب نه تنها درگیر نوستالژی‌هایش از فیلم‌ها، سینماگران و هنرمندان خواهد شد، بلکه هیجان، شادی، دلتنگی، تأسف، افتخار، غم، شکست و غرور و غیره را تجربه خواهد کرد.

بخشی از متن کتاب را با هم می‌خوانیم:

«آغا محمدخان قاجار

1334 / تاریخی                  سیاه و سفید

ک: نصرت‏الله محتشم ـ ب: محتشم، ژاله، مورین، منیره تسلیمی، صادق بهرامی، حسین امیرفضلی، منصور متین… ○ مرور زندگی «آغا محمدخان قاجار» از پیش از جلوس به سلطنت، زن‏های حرمسرای او «امینه و سلیمه» و ترورش توسط صادق گرجی، پیشخدمت مخصوص او….  فیلم اشتباه‌های تاریخی عجیبی دارد که منتقدان برجسته روز از جمله هوشنگ کاوسی، هوشنگ قدیمی و طغرل افشار به آن‌ها اشاره کرده‏اند، اما «افشار» ضمن شمردن ایرادهای متعدد فیلم، آن را به مراتب بهتر از محصولات همزمان خود دانسته و تأکید کرده بود: «یک ارزن از محاسن آغا محمدخان قاجار در فیلم‏های بنجل دیگر دیده نمی‏شود» …. دکتر کوشان (تهیه‌کنندۀ فیلم) اشکال‌های بنیادی فیلم را متوجه «نصرت‏الله محتشم» کرد و بعدها اعلام داشت که وقتی فیلم آماده نمایش شد، «نصرت‏الله محتشم» به ریاست سانسور وزارت کشور منصوب شده بود و جالب اینکه فیلمی را که خود کارگردانی کرده بود، توقیف و برای دریافت پروانۀ نمایش، دستور به حذف صحنه‏های متعدد از فیلم و افزودن صحنه‏های جدید داد که نه تنها موجب تحریف تاریخ در روند قصة فیلم، که سبب شد تا مجموعه‏ای بی‌سروته روانۀ اکران شود! …. در همین سال «شهرداری تهران» دستور داد که هر سینمای درجۀ اول موظف به نمایش دو فیلم ایرانی در سال است و «سینما ایران» تحت فشار انجام این بخشنامه، فیلم «یک آمریکایی در پاریس» را از پرده برداشت و «آغا محمدخان قاجار» را به نمایش گذاشت که در آن سینما، استقبالی از فیلم نشد. …. بعد از پنج ماه تعطیلی و انجام تعمیرات اساسی (بلیت‏هایی به بهای 17، 22 و 25 ریالی) سینماها با نمایش این فیلم افتتاح شد.»

«دایره مینا» به همت نشر نگاه چاپ و منتشر شده است. برای تهیه این اثر می‌توانید به ویترین آنلاین نبض هنر مراجعه کنید.

سفارش کتاب: دایره مینا

مولفین و انتشارات
تمامی نتایج پروفایل‌ها
رویدادها
تمامی نتایج رویدادها
در ویترین
تمامی نتایج ویترین