یکصد و سی و پنجمین نشست از سلسله برنامه های صبح پنجشنبه های مجله بخارا اختصاص یافته است به دیدار و گفتگو با دکتر مقصود فراستخواه که ساعت نه صبح روز پنجشنبه بیست ونهم اذر 1397 در خانه گفتمان شهر (وارطان ) برگزار می شود.
دکتر فراستخواه (متولد ۱۳۳۵ در تبریز)جامعهشناس و عضو هیئت علمی مؤسسه پژوهش و برنامهریزی آموزش عالی است. همزمان با روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه، روزی که از سوی سازمان یونسکو در تقویم جهانی ثبت شدهاست، هیئت داوران، جایزهٔ ترویج علم سال ۱۳۹۶ را به دکتر مقصود فراستخواه به دلیل فعالیت و تلاش بی وقفه، مسئولانه، هدفمند، همهجانبه، انسانی و اخلاقی در حوزههای دانشگاهی و عمومی برای بسط دانش جامعهشناسی و همچنین تعهد به تداوم کار فرهنگی، ترویجی و علمی تقدیم کرد.جایزه نشان دهخدا در چهارمین دورۀ آن (1397) و به خاطر کتاب برگزیدۀ « نظارت و ارزشیابی در آموزش عالی» به عباس بازرگان و مقصود فراستخواه تعلق گرفت.
تحصیلات دانشگاهی او در رشتههای فلسفه، الهیات و برنامهریزی توسعه آموزش عالی بودهاست. ایشان هماکنون در دانشگاههای تهران، شهید بهشتی و علامه طباطبایی تدریس میکند. دکتر فراستخواه مؤسس و دبیر علمی میز آینده پژوهی آموزش عالی در مؤسسه پژوهش و برنامهریزی آموزش عالی است.
وی در نیمه اول دهه ۷۰ شمسی در دانشگاهها ومراکز آموزش عالی تبریز تدریس کردهاست. از نیمه دوم دهه ۷۰ شمسی ایشان در دانشگاه الزهرا، شهید بهشتی و تهران تدریس می کنند و موضوعات تدریس فراستخواه عبارت بودهاست از: جامعهشناسی تغییرات فرهنگی، تاریخ تفکر اجتماعی، جامعهشناسی دین، جامعهشناسی جوانان، سیاست گذاری و برنامهریزی آموزش عالی، کیفیت دانشگاه، اعتبار سنجی و روشهای تحقیق کیفی. حوزههای اصلی تحقیقاتِ فراستخواه عمدتاً سه قلمرو را دربرگرفتهاست: ۱. مطالعات دین، ۲. مطالعات اجتماعی، ۳. مطالعات علم، آموزش عالی و دانشگاه. بخشی از نتایج این تحقیقات در قالب بیش از بیست کتاب و حداقل یکصد مقاله منتشر شدهاست.